Антикорозийна защита
M.I.O Micaceous Iron Oxide Euro-Mica от Ziegler & Co. GmbH

Известен със структурата си, наподобяваща рибешки люспи, слюдестият железен оксид (MIOX - Micaceous iron oxide) е предпочитан материал в покрития, които трябва да осигурят дълготрайна защита от корозия. Euro-Mica има ламелна структура, като съдържанието на ламелни частици е около 70% (в съответствие с действащите изисквания по ISO). Ламелната структура създава бариерен ефект, пречещ на проникването на влага (солена вода, тропическа влажност) и агресивни замърсители от въздуха. Освен това тази структура осигурява отлична адхезия към основата и към другите слоеве при полагане на многослойно антикорозийно покритие. Ламеларната структура на Euro-Mica действа и като UV филтър, спомагайки за забавяне на деградирането на полимерния компонент в боята под въздействието на климатичните влияния. Анализът на Euro-Mica е установил високо процентно съдържание на двужелезен триокис (Fe2O3), без замърсявания от кварц.

От решаващо значение за постигане на бърза защита от корозия е съдържанието на електролити в системата. Euro-Mica осигурява изключително ниско съдържание на електролити. Покритията, съдържащи Euro-Mica се отличават с характерен стоманено-сив цвят с металически отблясъци.

Euro-Mica се предлага в четири различни варианта според средната големина на частицата. Спецификациите на продукта отговарят на стандарта за слюдест железен оксид - ISO 10601 и TL/TP-KOR-Steel constructions (Стандарт използван от германските железници и BAST).

Technical Data of Euro-Mica